Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Caramizi ecologice pentru zidarie
10 lei
Brand
Caloriblock
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Avem deosebita placere si posibilitate ca, in cateva randuri, sa va aducem in prim plan un produs nou, conceput si fabricat in Romania:

Blocurile de zidarie Caloriblock

Pornind de la o realitate pe cat de veche pe atat de putin folosita in tehnica, am studiat procesul de mineralizare artificiala.
Mineralizarea reprezinta acoperirea unui compus organic cu altul de natura anorganica, in cazul nostru mineral. Aceasta biomasa  vegetala reprezinta materia prima necesara realizarii unui nou model de bloc de zidarie intitulat generic - CALORIBLOCK.
Produse de constructie pe baza de minerale, lasa peretii sa respire, nu lasa loc dezvoltarii microbilor si microorganismelor, nu emit solventi sau alte substante toxice. Sunt complet sanatoase!
Calitatile deosebite ale blocului de zidarie sunt conferite de dispunerea haotica a aschiilor mineralizate, avand o structura poroasa care astfel ii confera calitati deosebite de izolare termica si acustica.
Un mare avantaj este si faptul ca prin modalitatea de executie se asigura eliminarea puntilor termice, pentru realizarea unei foarte bune izolari, lemnul fiind un foarte bun izolator. Astfel se elimina in totalitate condensul sau igrasia. Pentru o rezistenta termica ridicata, in blocurile de zidarie se pot monta materiale izolatoare specifice (vata bazaltica, polistiren).
Realizarea peretilor se face prin suprapunerea acestor blocuri de zidarie inlocuind mortarul cu spuma adeziva, obtinand astfel rosturile subtiri care elimina puntile termice. In golurile verticale formate ca atare, se introduc bare metalice pentru viitorii stalpisori distribuiti (conform proiectului de rezistenta) si apoi se toarna beton, asigurand in acest mod: o mare rezistenta a peretilor realizati , un timp de executie redus prin eliminarea cofrarii anumitor elemente de rezistenta ale constructiei (ex. stalpi, miezuri, buiandrugi) intrucat aceste blocuri de zidarie reprezinta ele insasi cofrajul.

Acest produs realizat in colaborare cu profesorii de la Facultatea de Constructii si Instalatii din Iasi, este agrementat de catre Institutul National de Cercetare - Dezvoltare in Constructii, Urbanism si Dezvoltare Teritoriala Durabila  URBAN-INCERC (AGREMENT TEHNIC 001SI-01/090-202)  si in curs de obtinere a brevetului de inventie.

Blocurile eco-sustenabile “CALORIBLOCK” pot fi utilizate in domeniul ingineriei civile, la realizarea peretilor structurali si nestructurali, interiori sau exteriori.
Din Gura in Gura